Υπάρχει όμως και η περίπτωση η ζημιά να μην είναι άμεσα αντιληπτή και να κινδυνεύει ακόμη και η στατική επάρκεια του κτιρίου, όταν η χρόνια έκθεση σε υγρασία του μπετόν οδηγεί σε διάβρωση του οπλισμού του ο οποίος πλέον καθίσταται μη λειτουργικός.
Ας εξετάσουμε μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα εφαρμογής της. Στην κατασκευή κτιρίων, χρησιμοποιείται για την προστασία υπογείων και θεμελίων, όπου η υγρασία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.
Ιδανική επιλογή για μόνωση ταράτσας που ήδη έχει στεγάνωση
Είναι μία μέθοδος που προσφέρει υγρομόνωση όχι όμως και θερμομόνωση και γίνεται με την επικάλυψη της ταράτσας με επαλειφόμενα υλικά. Υπάρχουν τρία τέτοια υλικά: τα ακρυλικά, τα πολυουρεθανικά και αυτά των σιλανικών ρητινών.
Δυνατότητα εφαρμογής σε κοίλες, κυρτές, κάθετες επιφάνειες και ανάποδα
Το ταβάνι εμφανίζει κιτρινίλες, είναι θέμα υγρομόνωσης.
Προσοχή: Όσον αφορά τη μόνωση ταράτσας πολυκατοικίας, δεν πρέπει να αναρωτιέστε ποιος πληρώνει!
Οι κύριες διαφορές μεταξύ των επικαλύψεων πολυουρίας και πολυουρεθάνης μπορούν να website συνοψιστούν στα ακόλουθα θέματα
Δυνατότητα εφαρμογής σε παλιές κατασκευές αλλά και σε επιφάνειες με αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες
Η επένδυση σε πολυουρία για τη στεγανοποίηση θεμελίων μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ μιας ασφαλούς και υγιούς κατασκευής και μιας που μπορεί να υποστεί σοβαρές ζημιές από την υγρασία.
Συνθετικός πολυεστέρας με ίνες από γυαλί και θερμομονωτικές ιδιότητες.
Οι τρόποι, τα είδη και οι τύποι για τη μόνωση της ταράτσας σας
Η καλύτερη μόνωση για την ταράτσα Η καλύτερη μόνωση για την ταράτσα
Η επιλογή της κατάλληλης μόνωσης εξαρτάται από τις ανάγκες του κτιρίου, τον προϋπολογισμό σας και τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής.